+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Logboek Close to Kloos 2009

In het logboek schrijven wij - de leden van Close to Kloos - regelmatig
stukjes over waar 'Kloos' mee bezig is. Dat kan een terugblik op een
repetitie-avond zijn, of een mededeling over een van onze projecten of optredens.

Dit jaar staat in het teken van ons 12 1/2 jarig bestaan!

Lees gerust mee over onze plannen!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

vrijdag 25 september

1 en 1 = 3
Gedisciplineerd en energiek werken we de laatste maanden aan ons 12 ½ jarig feestconcert. Met de laatste weken minimaal 2 repetities per week. Werken aan een optreden is een creatief proces en spannend als er knopen doorgehakt moeten worden. Kees, Brigitte en Walter waren de ontwerpers van draaiboek, tekst, sfeer en beelden, natuurlijk bijgeschaafd en aangevuld door de rest van Kloos. Kloos heeft voor dit feestconcert nieuwe outifts aangeschaft. Brigitte, Pien en Anne-Helene zien er jaloers makend mooi uit. Nee, er zijn toch geen 6 pakken gekozen. AH meldt na de eerste winkelronde dat alleen de badge nog ontbrak om door te kunnen gaan voor het ontvangstcomité voor een groot congres. En nee jongens, die spijkerbroeken kunnen echt niet meer. Maar wat dan wel aan. Pien krijgt het laatste woord en is tevreden. Programma boekje en flyer / poster zijn van de hand van Anne-Helene. Onze zangcoach Petra blijft een welkome aanvulling, Kees mag niet meer letten of anderen het goed doen, en kan zich richten op zijn eigen rol. De puntjes worden op de i gezet, waardevolle ideeën voor presentatie en expressie worden meegenomen. De schrijver van dit stukje is trots op Kloos. Ook ontroert door een energie en creativiteit die ontstaat als 6 mensen doen waar ze goed in zijn en dat niemand hierbij gemist kan worden.

Morgen is generale repetitie en we kunnen niet wachten om onze product te laten zien. En lieve fans van Kloos: “Jullie mogen dit echt niet missen”

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

donderdag 23 april

Ons jubileum feest laat nog wat op zich wachten. 10 oktober maak nog een kans, maar is er nog een zaal vrij?
Een ding gaat namelijk voor zingen: vakantie. Kees gaat in september naar Suriname als lid van een medisch team en daarna of er voor plakt hij een week vakantie. Sjaak gaat half oktober naar Nepal, wandelen naar de Mt Everst; nee, niet naar de top. Maar Close zingt stug door op de donderdag, ook al voelen we ons incompleet met een stem minder.
Afgelopen maand hebben we opgetreden op het 50 jarig huwelijksfeest van de familie Pronk in Muzee Scheveningen. Weer een mooie ervaring. Het smaakt naar meer. In het wit en Brigitte voor het eerst op naaldhakken met "Operator" in de premiŽre! Voor de optreden natuurlijk een aantal van onze oude nummers van stal gehaald, "One hand, one hart" mag dan natuurlijk niet ontbreken...

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

donderdag 12 februari

Brigitte, de sopraan bij Close to Kloos, schrijft al lang gedichten. “Ode aan het woord” is geschreven in 2004 tijdens een kleinkunst weekend welke in het teken stond van “het woord” en de overdracht van gedachten en woorden. Voor Close to Kloos is naast het zingen van mooie noten en bijzondere arrangementen ook de interpretatie bij een lied en dit overdragen naar de luisteraar een terugkerende onderwerp van gesprek. Welke opstelling en intentie ondersteunt onze boodschap….

Voor Brigitte is het schrijven van gedichten ook totaal anders dan het voordragen van gedichten en natuurlijk altijd spannend als onze huisarrangeur (Kees) twee van haar gedichten op muziek zet. Kees glimt altijd als hij de eerste keren zijn arrangementen gezongen hoort. Brigitte glimt bij het horen van haar woorden op muziek.

“Woorden die gehoord , gekend, hervonden, gestreeld, geproefd willen gaan door de mond, naar een plaats, een kamer in een gedachtenhuis”. Uit “Ode aan het woord” .

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

donderdag 29 januari

We hebben weer lekker gezongen vanavond! Petra was er om ons te coachen, en dat was een goed moment om aantal nummers verder af te werken. Zoals altijd had ze ook goede ideeën voor nieuwe opstellingen. Grappig om te merken wat een verschil dat kan maken bij het zingen. Er zijn trouwens de laatste tijd weer heel wat nieuwe nummers bijgekomen, natuurlijk allemaal gearrangeerd door Kees. Hij heeft zelfs twee gedichten van Brigitte op muziek gezet.

Uiteraard hebben we het na afloop (mét wijn natuurlijk), weer gehad over ons 12 ½ -jarig bestaan. We krijgen er steeds meer zin in! Brigitte is al begonnen met een draaiboek. En de medley? Die is al af ...

Wordt vervolgd!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

donderdag 22 januari

Close to Kloos bestaat 12 ½ jaar en dat moet gevierd worden. Reden om – ook een traditie - tijdens een maaltijd bij Sjaak onze plannen voor 2009 te bespreken. .. en ja, die wijn staat nog steeds op tafel .
Natuurlijk zijn er herinneringen opgehaald; en namen, veel dames zijn gepasseerd, geen heren want Walter, Sjaak en Kees zijn er bijna van het eerste uur. Maar wie herinnert zich Ilse nog of Evelien, en hebben we ook niet even een Eveline gehad? Natuurlijk verheugen we ons op het weerzien van oud-leden van Kloos.
Hoe vier je een 12 ½ jarig bestaan? Daar waren de 6 zangvrienden het snel over eens. Het wordt een concert. En, dat moet een concert worden in een theater, met licht en...
Maar welke nummers gaan we zingen? Walter had twee dikke klappers met muziek mee waar we in 12 ½ jaar aan geroken hebben. We kwamen er verrassend snel uit. Ons repertoire werd gesplitst in: toch maar niet, misschien, en zeker wel. Het repertoire van Kloos is al zo uitgebreid dat we misschien nog een keer moeten gaan kiezen.
In ieder geval gaan we een medley zingen meet een aantal van onze ouwe krakers! Dat is ook nog een moeilijke keuze. Welk nummer wel, en welke niet...

Maar dat het leuk wordt, dat weten wij nu al zeker!!! En het moment? Mei of september. U hoort van ons!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

naar logboek 2007

naar logboek 2006

naar logboek 2005

naar logboek 2004

naar logboek 2003

home

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++